ini aku. bukan kamu.

ponstan consumer

Friday, March 25, 2011

Mischievous Kiss

Title: 장난스런 키스 / Jangnanseureon Kiss


Also known as: Playful Kiss, Naughty Kiss

Genre: Romance, school


synopsis
Based on the popular manga, Oh Ha Ni is a clumsy student who falls for the perfectionist, Baek Seung Jo. However, Seung Jo is indifferent towards her and rejects her love. When Ha Ni's house collapses, she and her father moves into his long-time friend's house. It turns out that Seung Jo is the friend's son and Ha Ni is given the opportunity to be near the guy she loves. Will she be able to move Seung Jo's heart?


sape peminat Kim Hyun Joon haruslah menonton cite ni..
mesti korang tergelak plus geleng kepala dengan perangai Oh Ha Ni yang sengal2 ubi tuh.
dari skala 10, aku kasik 7! sebabkan jalan cite die quite okay and ending dia yang tak cliche mcm drama korea yang lain.  ENJOY! ;)


Thursday, March 24, 2011

pencarian berakhir

letih. penat.
cukup lah aku hadap sume tu dekat sebulan yang lepas.
tu belom tambah tido yang tak bape nak lena bila pikir benda yang belom setel.
ini dah lepas satu, at least kurang sikit beban.
dah malas nak bukak mudah.com ari2.
dah tanak spent duet beli topup untuk call orang.
dah penat nak gi carik iklan kat 7E.
dah letih nak gi tengok2 umah.
okay, ikhlasnye memang tak bape suke sgt umah yang ni.
ntah la..bukan nak kate taste nak high je..
weh, mane penah duduk umah tinggi2 sepanjang bernafas sejak 23 tahun bape bulan ntah ni..
umah flat tade security  guard, free access, parking bersepah-sepah.(pandai2 la nak parking mane. ikut nasib)
banyak foreigner..atau dlm bracket vietnam, indon, and mane negara lagi ntah.
lif buruk.,,hmmm. TAPI MURAH and tade DEPOSIT! plus i got my own room!
compare too dok apartment cantik, security tip top, umah quite besar, tapi tak boleh masak, unfurnish, tade fridge, tade dapur, tade washing machine.
rules ntah hape2, MYOB yang bagi aku agak mengarut dan tak boleh  nak tolarate. bilik kecik tapi monthly mahal.tu belom masuk deposit yang totalnye macam sewa sebulan sebuah umah teres 2 tingkat!
or else, duduk umah yang quite okay, tapi kene berkongsi bilik dengan orang yang totally kau tak kenal.
so then, privacy kau akan terjejas tak banyak pon sikit laa..tu kalau nasib baik dpt la roomate yang okay.
nasib tak baik dapat lak roomate yang hampeh and paling tak boleh blah yang tak boleh nak masuk dgn cara kau. memang tak la..so, berkongsi bilik, NEVER! (dgn adik2 sendiri pon susah nak kongsi bilik wehh)
jadiknya, pilihan utama ialah yang first tu..dah la, malas nak pikir.
lantak pi la..tawakal je la...
hope everything will run smoothly and harap sumenye akan ok.
ade rezki lebih nanti carik la umah yang better sikit.
talking about carik umah sewa, macam2 pengalaman yang aku hadap sepajang pencarian tu.
bile pikir balik, rase nak tergelak pun ade.
macam2 jenis manusia aku jumpe. :)
ade yang umah tak serupe umah..dah macam stor, rumah yang mcm zoo pun ade.
umah yang mcm pusat urut pun ade jugak la..laki nak kuar masuk tade hal..gile betol!
alhamdulillah..aku tak terpesong mcm tu.berkat ajaran mak abah.
so, i take it this as pengalaman dalam kehidupan.
"kau tak rase, kau tak tahu.."
hidup harus terus.
Ganbatte!!

(p/s: bob, tolong aku pindah umah! :0 )

Tuesday, March 22, 2011

entri rawak 22 mac

pening.
yang dekat2 kalau ade pun mahal.
deposit tak hengattt punye..
yang mampu, jauh..
yang deposit,  murah
tak convienience..
hmmm..
jadiknya??
pening!!!

Thursday, March 17, 2011

entri bergambar

assalamualaikum.
lame dah rasenya tak upload gamba wedding.
today, special edition. :0
please enjoy wedding pictures Sham & Khaty.
act, event ni dah lame dah. bulan 12 dulu.
alhamdulilah..hampir selesai. (wlaupun byk halangan) amin...
tgl nak tunggu photobook dengan nak buat cover dvd je.

p/s: ohh yesss..this is the first job yang aku handle dari A - Z by myself!
opsss..tipu..takde la myself sgt..dgn bantuan cik printer jugak dan beberapa
alat mekanikal yang lain.
enjoy! :)







































Wednesday, March 16, 2011

tahniah!

tahniah kak ikin.
atas kelahiran cahaya mata yang pertama.
apa rase jadik ibu?
aku tumpang gembira. :)
sekejap je rase kan.
tengok kau bertunang - kawen- pregnant - dan sekang dah bersalin!

p/s: masa berlalu pantas. dan aku rasenye masih di takuk lama.
transformasi harus mula. ganbatte!

Tuesday, March 15, 2011

kang moo-gyul lah pulak!

okay. mengaku. bangga tu tak la. tapi untuk cakap minat sudah beralih arah dari Lee Min Ho kepada Kang Geun Suk, itu Ya. :)

dah tengok cite ni? sile laa layan.
sorry, even minat mcm mana pun, skg aku dah tak beli cd original yang arge mencecah 99.90 kat speedy tu. sekang kedai cd kat area umah dah jadik port carik cite baru..kehkehekeh!
sekeping cd cap ayam 5 hengget je kot.. 4 cd baru dobloh hengget. balance 79.90 tu aku boleh buat beli spicy chicken mcduluxe 7 set.. bhahahahahaha (gelak jahat sebab dah jadik penyokong tegar lanun cetak rompak) kikikikikikiki..

p/s: nape rase mcm tae kyung ni seswai ngn go mi nam je ek? :)

hensem kan..rambut dah panjang sket.. al maklumlah belakon jadik penyanyi rock indie. :)
laki yang ujung ni penah belakon dlm coffee prince.sape dah tgk cite tu kenal la kot.. alaaa, yang part die buat waffle tuh..dlm coffee prince lagi ensem kot. :)

dalam 5 bintang aku kasik 3 setengah lah kot. coz ending die tak mcm yg aku imagine kan.. atau mungkinkah aku masih dibayangi tae kyung hanya match dgn go mi nam je?
 huhuhuhuhu.. :) ENJOY!

lawak.

kau yang buat salah. aku kene marah. lawak.
kau yang pending keje. aku kene jawab. lawak
kau yang janji dengan orang. aku yang kene maki. lawak.
 hidup penuh dengan "kelawakkan" sejak 2,3 bulan kebelakangan ini.
adakah semua punca datangnya dari sikap terima sajeeee pada diri sendiri?
*geleng kepala
memang babi kalau fikirkan balik.
orang cop aku pemipu sebab kau.
orang cop aku suke cite "pom" sebab kau.
nampak sgt kau memang babi doh!
dan pasti dan nyata urusan aku dnegan engkau berakhir disini.
terima kasih saudara.
akhir kata, jangan jual nama aku lagi lepas ni untuk selamatkan diri kau.
kau memang lawak dari raja lawak.
peace!

Monday, March 14, 2011

Sunday, March 13, 2011

another COFFEE night!

things not run smoothly.
job.assgment.home.money.
ohhh shit!
bad start for March.

p/s: still hoping a good news..or should i hoping for a miracle?

Thursday, March 10, 2011

PERANG DINGIN

kepada sesape yang betul2 kenal aku,
aku rase die akan paham aku ni type yang macam mana.
oh yess..aku boleh jadik sangat2 sweet dengan orang yang tak datangkan masalah kat aku.
yang tak cari pasal2 carik pasal dengan aku.
and yess jugak aku boleh jadik manusia yang paling korang benci,
manusia yang paling korang rase nak lempang atau ludah tiap kali tengok muka aku.
tu bagi orang yang tak pepasal buat bende2 negetif tak bertempat kat aku lah.
but until today, saat dan ketika ini belom lagi la muke ni kene ludah. :0
tu maknenye takde la orang yang benci aku sesangat kan.
dan aku ni kire dalam kategori tidak sangat menjadi kebencian orang lain kan.. hehehe
okay, ape kene mengena statement diatas dengan title entri arini?
okay..mai nak cita..
 okay..aku tau, aku paham, aku mengerti..
diri ni banyak sgt kesilapan.
dalam sedar atau tak, aku tau aku ade buat salah dengan orang. ade sakitkan ati orang.
tak kesah la dari segi perbuatan, percakapan, gerak laku, blablabla..
dan aku jugak mengaku bahwasanya kadang2 rase aku ni sangat ego
tanak mintak mintak maaf kat orang (for certain case yang aku rase bukan salah aku)
tapi percayalah,lama2 bile aku rase mcm dah lupe kat bende yang buat aku marah tu, nanti aku mesti okay balik.boleh mintak maaf balik..
aku jugak type yang tak suke melantun.. before memang la tiap kali terdengar orang bcerite pasal aku je.
dengan segera aku carik mulut tu, aku kasik basuh.. (tu time skola2 dulu la..)
time gangster (gangster kunun!)
sekang aku rase bile ku senyap, its better!
biar la kau nak cakap ape pun..
yess..memang orang akan bagi tanggapan buruk..
tapi aku pecaye dengan kata2 "diam tak bermakna salah!"
sooner or later, orang akan tau kebenaran.
sape yang salah.sape yang betul..
cepat atau lambat je..
buat ape nak lawan menyalak kan?
buang masa, buat tambah sakit ati je...ye tak?
jadik, biarlah yang menyalak tu terus menyalak..

lame2 bile die dah bosan senyap laa..
tapi kalo pasni dia nak menyalak lagi.
comfirm! memang die sengaja carik pasal.
and on that time sume orang akan aware yang die tu memang saje nak "mencapap"
dig in benda dah lepas..pastu nak kecoh2 lagi.
tak caye, tunggu je..
tapi, kalo pasni die senyap..
that mean, die agak matang laaa..
:)
jadik, pesanan kakak buat adik2 diluar sana,
pasni, kalau adik2 rase stress, orang dok carik pasal dengan hang,
orang dok mengata benda tak betol pasai hang,
lantak pi kat depa..
dok diam suda.
nanti lama2 senyap la depa.

renung2kan dan selamat beramal! :)

Friday, March 4, 2011

entri rawak 4 Mac

ehem..assalamualaikum.
arini aku nak mule cite bende best sebelum aku cite benda yg tak bape best.
arini, ari makan sedunia..actually, Gee budak sambilan opis aku ni dah dapat
tetap kat SPP. tahniah Gee! pasni takde la dgr suare nyaring die lagi.
pastu dah tade la yg rajin nak angkat tepon..huuuuuu..
pagi2 dah buat jamuan.menu nasik lemak ayam berempah.
malam semalam dinner aku pun nasik lemak.tapi lauk paru.
hah..mmg bertimbun la lemak dalam badan oii!
petang ni pulak, Adda buat suprise bday party untuk kak niza.
makan cheese cake.minggu ni je dah dua kali dpt makan cake.
isnin aritu celebrate bday cik wan ngn kak mai.
alhamduliilah.murah rezeki. :)

okay,cite tak bape bestnye ialah..rumah!
semalam aku balik keje rase menyirap sesangat!
nik dah pindah.dah angkut peti ais dengan dapur die.
okay, fine.mmg la tau barang2 tu sume barang die.
tapi at least paling2 bangsat pun sms la ckp nak angkat barang dah.
ni tak..boleh lak die longgokkan je barang2 basah aku ngan zumi kat lantai.
kalau die letak atas para pun aku tak kesah.
ni tak..main longgok mcm tu je kat lantai.
ape punye perangai la die ni.
sudahnye, terpaksalah aku mengemas sorang2.
hah..paling best, langsir sliding door die yg buruk tu
pun die angkut same. perghhh..bapak la berkire doh!
dah abis togel umah tu..nasib zumi ade spare langsir.
tu pun dapat cover separuh je.
takpe la..sementara.
malam ni nak diskus dengan zumi pasal umah.
aku nak try nego dengan owner umah.
since tak dapat carik lagi umah lain,
ingat nak stay je kat umah ni.
and try carik pemyewa baru untuk bilik nik tu.
agak2 korang la kan.
untuk umah sebuah bilik besaiz medium attach dengan bilik air
dan berlokasi dekat dengan station lrt, kedai runcit, shopping complex, bermacam2 kedai,
aku letak harga rm400 rase2 mahal ke?
berpatutan la kot..umah tu sewa 1000 kot sebulan.
ni nak try mintak turun harga sewa lagi ni.
kalo tak, mmg terpakse la kuar carik umah lain.
ohhh Tuhan..
untuk sekali ini, tolong khabarkan daku berita gembira.

Thursday, March 3, 2011

bukan cerita sedih Part II

penghujung bulan 2 dan masuk awal bulan 3 ni atau sebenarnya dari awal tahun lagi kot hidup aku penuh dengan masalah..cuma akhir2 ni makin parah.
haduii..bila nak habis ntah la.
sesak kepala aku memikir. risau sampai kadang2 masa nak tido pon siap bole pikir masalah.tapi yang pelik, selera makan tetap ada..perut mintak diisi je..ceh!
aku risau.
ujung bulan dah nak kene pindah.aku tak jumpa umah sewa baru lagi.
semalam dah tgk bilik kat setapak jaya tu.
tapi sumpah tak boleh blah.
rumah die teruk do.
dah la sewa bulanan mahal.
ape pun takde kemudahan.
mcm umah setinggan pun ade walaupun umah tu diklasifikasikan sebagai rumah teres.
tapi sebenarnya hampeh.
sorry la kak..saya terpaksa bagi janji palsu kate nak bagi jawapan secepat mungkin.
ohh..tidak! tak boleh bernafas aku kalo duduk situ.lagipun macam tak berbaloi je.
haduii..kan bagos kalo nik tak jadik pindah! :(
rumah kat bukit mas tu pun dah gi tgk.mmg la murah.
tapi...hmm..bilik die kecik nak mati..pastu housemate sume
type bawak bf balik umah..usihhhh..mmg la aku pun jenis MYOB.
tapi kalo dah ghope itu dorang punye lifestyle, mintak ampun, mintak mahap..
aku tanak terlibat..tanak subahat la.
tau dek mak aku kang mampus! lagipun tak selesa la nanti kan.
hadui..pening oh pening.
tu satu masalah..
yang ni pulak..album kak lang..
adui..tak berjalan ape lagi.
modal sangkut.
nak claim yuran kat kwsp punyelah leceh.
pace uum buat keje bapak lambat!
sengal betul!
dah la aku nak guna duit sekarang ni.
dengan assgment aku banyak yg pending lagi ni..
keje kat opis tak penah habis.arini buat, esok ade lagi.
leceh!
pening..pening..
ari2 mcm ni mmg aku ade risiko dapat serangan jantung kot.
dah..ni je keluh kesah untuk arini.
esok sambung lagi.
bai!